Välj en sida

Tandimplantat

Om du har förlorat en eller flera tänder finns det oftast möjlighet att ersätta dessa med tandimplantat. Ett tandimplantat består av en titanskruv som opereras in i käkbenet. Titanskruven fungerar som en rot. En distans fästs på skruven och på distansen en tandkrona i metall och porslin. På så sätt fäster man in och bygger upp en ny och naturtrogen konstgjord tand – ett implantat. Man kan ersätta enstaka tänder, flera tänder eller hela käkar av tänder. Ett implantat kan göras
så att ingen kan se att det är en konstgjord tand. Flera faktorer spelar roll för resultatet. Exempel på faktorer som försvårar är rökning,
pågående tandlossningssjukdom, dåligt inställd diabetes, dålig munhygien och kraftig tandgnissling.

Fördelar med implantat:

 • Man undviker att slipa på och skada friska närliggande tänder, som man riskerar att göra när man istället väljer att bygga en bro för att fästa in en konstgjord tand på.
 • Behandlingen är permanent och ett tandimplantat läker fast i benet. Det blir en konstruktion som sitter fast på ett liknande sätt som alla dina andra tänder.
 • Tandimplantatet ser ut och känns som naturliga tänder.
 • Man slipper obehaget av avtagbara tandersättningar som inte känns fullt så naturliga i munnen.
 • Det blir lättare att tugga fast föda.När du kommer till oss kan du känna dig trygg och säker.

Hur går det till?

 

Kameran tar sedan en 3 dimensionell bild av tanden (scannar) och överför den till en dator. Tandläkaren designar fyllningen eller kronan som sedan utformas ur ett keramikblock.

  Slipper långa väntetider 

  Med hjälp av denna teknik slipper du den långa väntetiden när avtrycket måste skickas till ett tandtekniskt labb. Porslinstanden kan bli utformad och cementerad på plats under samma dag.

  Vi tillverkar följande:

  Porslinskronor

  • Porslinsfasader
  • Broar
  • Porslinsinlägg

  Öppettider Måndagar – Fredagar

  08:00 – 17:00

  Linköpings Tandvårdcentrum

  S:t Larsgatan 30 582 24 Linköping

  Telefonnummer: 013 122557 

  Epost: